Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Ballast Nedam

 

Ballast Nedam bouwt sinds 1877 mee aan Nederland. Wij breiden de capaciteit van havens uit, bouwen bruggen, offshore windparken, leggen tunnels aan en verbreden wegen. Al onze oplossingen zijn gericht op samenwerken aan een betere leefomgeving, voor nu en voor later. Het resultaat: we realiseren blijvende kwaliteit.

Een greep uit onze prachtige projecten:

Oosterscheldekering

Wanneer: Opgeleverd 1986

Wat: Grootste onderdeel van de Deltawerken.

 

A9 Gaasperdammerweg (IXAS)

Wanneer: Oplevering gaande

Wat: Reconstructie en verbreding van de A9. De weg krijgt vijf rijstroken per rijrichting en een wisselbaan. Drie kilometer van het tracé ligt in de langste landtunnel van Nederland en op het dak van de tunnel komt een groot park.

 

Blankenburgverbinding (BAAK)

Wanneer: oplevering 2024

Wat: bij de A20 een verdiept knooppunt, gevolgd door een verdiept tracé en daarna een landtunnel, zodat het landschap intact blijft. Vervolgens twee viaducten om een weg en een spoorlijn te kruisen, een waterkering en daarna het technisch hoogtepunt: een 945 meter lange afzinktunnel bestaande uit slechts 2 afzinkelementen.

 

Amaliahaven (Tweede Maasvlakte)

Wanneer: start 2021

Wat: De nieuwe diepzee- en binnenvaartkades komen aan weerzijden van de ongeveer 2,5 kilometer lange haven. In totaal gaat het om 1.825 meter diepzeekade, 160 meter binnenvaartkade en 360 meter aan grondkeringen. We gebruiken Hydrotreated Vegetable Oil (HVO). Dit brandstoftype heeft een CO2-reductie van 89 procent ten opzichte van diesel en kent een lagere uitstoot van emissies zoals fijnstof, stikstof en zwavel.

Ballast Nedam is internationaal actief in een aantal expertisegebieden en is onderdeel van de Renaissance Groep. Met meer dan 75.000 werknemers bekleedt Renaissance momenteel de 23ste plaats op de lijst van Engineering News Record Largest International contractor companies.

Op zoek naar een stage, afstudeerproject of baan? Benieuwd naar de mogelijkheden die wij voor jou hebben? Laten we praten!

Specialisaties Bouw Infra Complexiteit
Werkgebied Internationaal
Aantal vestigingen 15
Aantal werknemers 2000
Omzet € 900 miljoen
Mogelijkheden voor Afstudeerders, Bacheloreindwerk, Bijbanen, Stages en Starters 

Meer interesse? Neem contact op met de recruiter.