Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

SWINN

Wij zijn een enthousiaste groep ingenieurs die constructies ontwerpen, advies geven en trots zijn op onze prestaties en projecten. Het veelzijdige krachtenspel met opdrachtgevers en BIM-partners geeft een unieke kans om praktische ervaring op te doen in een team waar persoonlijke groei en ontwikkeling gestimuleerd wordt. Maak kennis met onze moderne werkwijze en 48 jaar ervaring!

Het ontwerpproces: hoe maak je het beste ontwerp?
Het lijkt een open deur, maar het beste ontwerp ontwikkel je met het hele ontwerpteam: van opdrachtgever, architect tot installatieadviseur. Dit is ook tegelijkertijd de uitdaging. Hoe zorg je ervoor als adviseur dat je het ideale constructieve systeem goed afstemt met de andere disciplines en dat je in lijn blijft met het beschikbare budget? Constructieve sommen zijn uiteraard de basis, maar alle andere factoren zijn minstens zo belangrijk om een project tot een succes te maken.

 

Een goed praktijkvoorbeeld
Een mooi voorbeeld is de transformatie van het Stationspostkantoor in Den Haag met bijzondere constructieve elementen, zoals geprefabriceerde ‘geslingerde’ kolommen en de boogconstructie van het dak. Meest in het oog springend onderdeel is de toevoeging van 4 nieuwe verdiepingen. De nieuwe tussenvloeren zijn opgebouwd uit een lichte constructie van staalplaat-betonvloeren op stalen liggers, ondersteund door de bestaande geslingerde betonkolommen en door nieuwe stalen kolommen. Alles over dit project en onze rol als constructie adviseur staat in ons artikel dat geplaatst is in vakblad Cement, die je kunt lezen via deze link: https://bit.ly/3rAHFLE.

 

Aan de slag als constructief ontwerper!
Bij SWINN draai je mee in verschillende projectteams en maak je kennis met de verschillende facetten. Samen met een ervaren constructeur ga je rekenen aan een gebouw. Soms krijg je hapklare brokken om je vaardigheden aan te scherpen, bijvoorbeeld een betonfundering van balken en poeren waarvan je alle wapening gaat berekenen. Een andere keer maak je zelf de gewichts- en stabiliteitsberekening van een gebouw. Op alle projecten die je doet wordt je gecoacht door je collega’s, zodat je continu blijft leren en beter wordt in dit schitterende vak. Uiteindelijk kun je projecten zelfstandig berekenen. Jij bepaalt dan wat er constructief nodig is om het ontwerp van een architect te realiseren.

Ons team, jouw team?
Ben jij ook een Swinnaar? Wij komen graag met je in contact!

Specialties Hoofddraagconstructies, Utiliteitsbouw, Gestapelde woningbouw, 3D rekenen, Parametrisch ontwerp.  
Area of operation National
Number of branches 1
Number of employees 35
Revenue € 3.1 million
Opportunity for Graduates and starters

Meer interesse? Neem contact op met de recruiter.