Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Ingenieursbureau Amsterdam

Amsterdam, technisch uitdagend

De gemeente Amsterdam is eigenaar van de inrichting en infrastructuur van de stad. Jaarlijks investeert de gemeente een half miljard euro in de instandhouding, vernieuwing en nieuwbouw. Voorbeelden? Twee bruggen over het IJ, het Zuidasdok, afbouw Noord/Zuidlijn, grote gebiedsontwikkelingen als Houthavens, Amstelkwartier, Overhoeks en IJburg II. We werken aan infrastructuur voor elektrisch rijden, energie neutrale wijk en het klimaatbestendig maken van Amsterdam. De vervanging van 200 km historische walmuren, honderden bruggen en tien grote (fiets-)parkeergarages.

Onze passie
Onze passie ligt bij de complexiteit van stedelijke gebieden. Vakinhoudelijke expertise, betrouwbaarheid en kennis van de stad Amsterdam zijn onze kracht. We hebben expertise op civiele constructies, water- deltatechnologie, stedelijke inrichting, milieu, infrastructuur, verkeersadvies, project- en contractmanagement. Wij adviseren en sturen projecten van idee tot en met de uitvoering, met een mix van technische en maatschappelijke complexiteit. De vervanging van 30 meter walmuur vraagt meer innovatie dan de vervanging van 20.000 m2 asfalt verharding. Het realiseren van een drielaags parkeergarage onder een gracht in Amsterdam is misschien wel complexer dan een aquaduct in de N201.

Expertise in huis
Het ingenieursbureau (1300 medewerkers) heeft alle expertise in huis. Beton- en staalconstructeur, werktuigbouwkundigen, elektrotechnici, geotechnici, (geo) hydrologen, verkeerskundigen, waterbouwkundigen, waterbeheersers, ecologen, (technisch-) bedrijfskundigen, kostendeskundigen, etc. Het Ingenieursbureau heeft een platte, open informele organisatie en resultaatgerichte cultuur. Centraal staan projecten en kennis. In onze werkwijzen krijgen nieuwe contractvormen, Best Value Procurement, Systems Engineering, BIM, big-data en smart city volop aandacht.

Altijd op zoek naar talent
Je werkt aan uitdagende projecten die vragen om techniek op het scherpst van de snede. Je levert een zichtbare bijdrage aan het succes van één van de top steden van Europa. Je stapt in een netwerk met Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Rijkswaterstaat. Je krijgt de ruimte voor vernieuwing en persoonlijke ontwikkeling.

Ligt jouw passie bij de complexiteit van de stad? Zoek je een eerste baan, stage of afstudeeropdracht? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Onze missie: de fysieke stad in topconditie. Kernwaarden: samenwerken, innovatie, wendbaar, lef en passie.

Algemene Informatie:

Specialisaties Civiele constructies
Water- Deltatechnologie
Stedelijke inrichting
Milieu
Infrastructuur
Verkeersadvies
Project- en contractmanagement
Werkgebied Nationaal
Aantal vestigingen 1
Aantal werknemers 1300
Omzet € 160 Miljoen
Mogelijkheden voor Afstudeerders
Starters
Stages
Bacheloreindwerk

Meer interesse? Neem contact op: