Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Arup

Arup is een collectief van 18.000 ontwerpers, adviseurs en experts, werkzaam in 140 landen en met duurzame ontwikkeling in het hart van de organisatie.

Ons Cities & Transport team richt zich op innovatief stadsontwerp, mobiliteitsstudies en de infrastructuur van ons snelwegnetwerk. Ook zijn we gespecialiseerd in het ontwerp en de constructie van nieuwe bruggen en het renoveren of vervangen van bestaande bruggen.

Als onderdeel van het verbreden van de A4 tussen Amsterdam en Rotterdam heeft Rijkswaterstaat ons gevraagd te onderzoeken hoe de uitgangspunten van de circulaire economie kunnen bijdragen aan het aanpassen van meer dan 50 infrastructurele bouwwerken op het traject. In Vlaanderen werken we aan een verkeerscirculatieplan voor de ringweg van Antwerpen, met het doel de leefbaarheid van de stad te vergroten.

Daarnaast houdt ons team zich actief bezig met beleid op het gebied van geïntegreerde transport-oplossingen en grondgebruik. We adviseren op dit moment onder meer het Ministerie van IenW, verschillende gemeenten en Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) over actieve mobiliteit en beleid rond betalen voor gebruik.

Met 12 rijbanen en een verkeersdruk van 230.000 voertuigen per dag is de Van Brienoordbrug de drukste brug in Nederland. De renovatie van dit icoon met dubbele boogstructuur is al uitdagend genoeg, maar wij gingen nog een stap verder door met circulaire principes de levensduur van de brug te verlengen.We werken ook aan innovaties voor kleinere bruggen.

Voor RWS ontwikkelden we in samenwerking met Heijmans en Schaffitzel een houten brugconcept, geschikt voor overspanningen tot 35 meter. Met deze ‘Bridges of Laminated Timber’ kunnen we 75% van het totale bruggewicht vervangen door gelamineerd hout.En voor ProRail ontwerpen we de uitbreiding van Station Amsterdam Zuid, waarmee het op termijn zal uitgroeien tot het tweede station van Nederland, met zo’n 300.000 reizigers per dag.

Arup is vanaf het begin bij het project betrokken en op dit moment houden we ons onder meer bezig met het modelleren van voetgangersstromen, het constructief ontwerp, lichtontwerp, bouwfysica en brandveiligheid.

Spreekt ons werk je aan? Kom dan met ons kennismaken tijdens de Civiele Bedrijvendagen

Arup works on projects that push people’s expectations of what’s possible, from inspiring buildings to bridges and projects that will shape our future and help us mitigate the impact of climate change.

Algemene Informatie:

Specialisaties -
Werkgebied Internationaal
Aantal vestigingen 40
Aantal werknemers 18.000
Omzet € 2,1 Miljard
Mogelijkheden voor Afstudeerders
Starters
Stages

Meer interesse? Neem contact op: