Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Ballast Nedam

Ballast Nedam bouwt sinds 1877 mee aan Nederland. Wij breiden de capaciteit van havens uit, bouwen bruggen, offshore windparken, leggen tunnels aan en verbreden wegen. Al onze oplossingen zijn gericht op samenwerken aan een betere leefomgeving, voor nu en voor later. We challenge to improve.

Een greep uit onze prachtige projecten:

Oosterscheldekering

Wanneer: Opgeleverd 1986

Wat: Grootste onderdeel van de Deltawerken.

Gaasperdammerweg (IXAS)

Wanneer: Opgeleverd 2021

Wat: Reconstructie en verbreding van de A9. De weg krijgt vijf rijstroken per rijrichting en een wisselbaan. Drie kilometer van het tracé ligt in de langste landtunnel van Nederland en op het dak van de tunnel komt een groot park.

Amaliahaven (Tweede Maasvlakte)

Wanneer: oplevering 2022

Wat: De nieuwe diepzee- en binnenvaartkades komen aan weerzijden van de ongeveer 2,5 kilometer lange haven. In totaal gaat het om 1.825 meter diepzeekade, 160 meter binnenvaartkade en 360 meter aan grondkeringen. We gebruiken Hydrotreated Vegetable Oil (HVO). Dit brandstoftype heeft een CO2-reductie van 89 procent ten opzichte van diesel en kent een lagere uitstoot van emissies zoals fijnstof, stikstof en zwavel.

Blankenburgverbinding (BAAK)

Wanneer: oplevering 2024

Wat: De A24 wordt een nieuwe weg, met bij de A20 een verdiept knooppunt, gevolgd door een verdiept tracé en daarna een landtunnel zodat het landschap intact blijft. Vervolgens twee viaducten om een weg en een spoorlijn te kruisen, een waterkering en daarna het technisch hoogtepunt: een 945 meter lange afzinktunnel bestaande uit slechts 2 afzinkelementen.

Ballast Nedam en Renaissance Ballast Nedam is internationaal actief in een aantal expertisegebieden en is onderdeel van de Renaissance Groep. Met meer dan 75.000 werknemers bekleedt Renaissance momenteel de 28ste plaats op de lijst van Engineering News Record Largest International contractor companies.

Op zoek naar een stage, afstudeerproject of baan? Benieuwd naar de mogelijkheden die wij voor jou hebben? Laten we praten!

Specialisaties Civiel, grote infraprojecten, waterbouw, utiliteitsbouw, hoogbouw, woningbouw
Werkgebied Internationaal
Aantal vestigingen 30+
Aantal werknemers 2.000
Omzet €1 Miljard
Mogelijkheden voor Afstudeerders, Stages, Bijbanen, Starters, Bacheloreindwerk

Meer interesse? Neem contact op met de recruiter.