Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Oasen

Oasen is het drinkwaterbedrijf van het Groene Hart van Nederland, het oostelijk gebied van Zuid-Holland. Wij winnen, zuiveren en leveren dagelijks bijna 131 miljoen m3 drinkwater aan bijna 800.000 klanten. Oasen gebruikt oevergrondwater als bron voor het drinkwater. Het oevergrondwater wordt grotendeels gewonnen en gezuiverd langs de rivier De Lek. Na de zuivering gaat het drinkwater via transporten distributieleidingen naar onze klanten. In totaal hebben 4300 kilometer van dit soort leidingen.

De komende tien jaar staat voor Oasen in het teken van verdere vernieuwing van een aantal van onze drinkwaterproductielocaties. Daarbij maken we gebruik van een unieke zuivering gebaseerd op membraantechnologie. Het oevergrondwater wordt hierbij volledig met Reverse Osmosis-membranen behandeld en vervolgens weer geremineraliseerd. Hiermee wordt een onberispelijke drinkwaterkwaliteit voor de toekomst gewaarborgd. Onze eerste nieuwe zuiveringen in Kamerik en Nieuw-Lekkerland zijn in aanbouw en worden dit jaar en volgend jaar opgeleverd. Daarna volgen nog twee locaties.

Omdat ons leveringsgebied grotendeels een veengebied is, hebben we bij Oasen veel aandacht voor het in goede conditie houden van het transport- en distributieleidingnet. Ook hebben we te maken met grote infrastructuur- en bouwplannen van gemeenten en werken we meer en meer samen met andere netbeheerders. Het werken aan de ondergrondse infrastructuur is een dynamische klus met steeds weer nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen.

Oasen heeft de komende jaren behoefte aan extra drinkwateringenieurs voor het ontwerpen, realiseren en onderhouden van drinkwaterinstallaties en transportleidingen. Ook zoeken wij ingenieurs op het gebied van assetmanagement, projectleiding en -uitvoering.

Wil jij ervaring opdoen in de drinkwaterzuivering en - distributie en wil je meer weten over Oasen? Kom dan bij ons langs, wij vertellen je er graag meer over.

Specialisaties Winnen, zuiveren, transporteren en distribueren van drinkwater
Werkgebied Nationaal
Aantal vestigingen 1 (en meerdere productielocaties)
Aantal werknemers 270
Omzet €75 miljoen
Mogelijkheden voor Afstudeerders, Stages, Starters

Meer interesse? Neem contact op met de recruiter.